Om

Om Umeå kiteskola

Jag började min “karriär” inom kitesurfning en fantastiskt fin sommardag juli 2013. En kollega på dåvarande jobbet lärde mig och efter första dagen var jag fast. Köpte ett kitepaket samma vecka och sen dess har jag kört, så fort vinden gett mig chansen.

Man får inte vara helt “picky” gällande väder och vind här i norrland då det inte är allt för ofta det blåser, och ibland får man köra i rejält dåligt väder, men! blåser det, så är det inte dåligt väder som kitesurfare!

Kite-kurs
Kite-kurs

Det positiva här uppe är att man kan köra alla säsonger. Så länge inte isen ligger kör man på vattnet, oftast Lillskärsudden vid Sörmjöle, och när isen lägger sig, och om inte snön kommer samtidigt, så kan man köra med skridskor. När sedan snön kommer, så är det snowboard eller skidor som gäller.

Kite ger även en fin möjlighet till resor. När vinden tryter på hemmaplan så har jag varit några svängar till Sydafrika och en sväng till Marocco. Sol och vind är inget dumt sätt att dryga ut säsongen.

Våren 2018, efter att länge funderat på varför det inte fanns någon i Umeå-trakten som lär ut kite, så tog jag själv tag i saken och anmälde mig till en IKO-certifiering som instruktör. Spenderade två veckor i Lomma (Skåne) och blev så certifierad enligt IKO. IKO (International Kiteboarding Organization) är en organisation som fokuserar på att lära ut kite på ett säkert sätt, och ger även en certifiering som gör det möjligt att få hyra utrustning i större delen av världen vid uppvisande av sitt cert.

Jag följer självfallet alla IKO’s säkerhetsföreskrifter och ser till att du lär dig köra kite på ett säkert och bra sätt och en kurs med mig ger dig IKO-certifiering.

Jag undervisar i mån av tid och vind. Då sporten är väldigt vindberoende så är det svårt att boka annat än det första tillfället långt i förväg. Detta tillfälle kan dock genomföras helt utan vind.

Känner du dig sugen på att testa kite här i Umeå, hör av dig och boka en kite-kurs!

Kite-kurs